این خداوند نیست که ما را وسوسه می‌کند

تاریخ انتشار: 1396/10/16

این خداوند نیست که ما را وسوسه می‌کند

پاپ فرانسیس در سخنرانی اخیر خود در تلویزیون ایتالیا گفته است «کلمات دعای معمول کلیسای کاتولیک به زبان انگلیسی باید تغییر کند»، در یکی از بندهای این دعا آمده است، «ما را به راه وسوسه میفکن».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، پاپ فرانسیس در تی وی ۲۰۰۰ ایتالیا دراین‌باره گفت: او معتقد است این دعا باید تغییر کند، زیرا این خدا نیست که انسان‌ها را به گناه و وسوسه سوق می‌دهد. وی افزود، ترجمه انگلیسی این دعا صحیح نیست، زیرا از خدایی حرف میزند که سبب اغوا و وسوسه است. وی گفت «این من هستم که سقوط می‌کنم؛ این خداوند نیست که مرا وسوسه می‌کند تا بعد شاهد سقوط من باشد.

فرانسیس افزود یک پدر هرگز چنین کاری نمی‌کند او به ما کمک می‌کند که دوباره بلند شویم. این شیطان است که ما را وسوسه می‌کند و به گناه سوق می‌دهد. پاپ فرانسیس گفت کلیسای کاتولیک فرانسه این دعا را به این صورت ترجمه کرده است » خداوندا مگذار که ما دچار وسوسه شویم». که می‌توان آن را ترجمه‌ای صحیح و قابل‌قبول دانست.

اسقفیان پل، از متألهین پروتستان گفته است این سخنان پاپ سنت‌گراهای کلیسا را عصبی کرده است. وی افزود کلمه مورد مناقشه در زبان لاتین peiramos است که هم به معنای وسوسه شدن است و هم به معنای امتحان شدن. بنابراین در یک سطح سخنان پاپ درست است، اما وی در حوزهٔ مسائل الهیاتی منشأ شر نیز واردشده است که باعث برانگیختن مباحثی در این زمینه شده است.

برچسب ها : پاپ فرانسیس, وسوسه