توماس اس منسون رهبر کلیسای مورمون‌ها بدرود حیات گفت

تاریخ انتشار: 1396/10/14

توماس اس منسون رهبر کلیسای مورمون‌ها بدرود حیات گفت

توماس اس منسون، رهبر کلیسای مورمون‌ها در سن ۹۰ سالگی در خانهٔ خود در سنت لیک سیتی درگذشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، منسون به مدت ۵۰ سال رئیس شوراهای رهبری کلیسای مورمون بود. منسون در ۲۲ سالگی به مقام اسقفی رسیده بود و در ۳۶ سالگی به رهبری کلیسای مورمون که عالی‌ترین مرجع روحانی در سلسله‌مراتب کلیسای مورمون است دست یافت. وی قبل از انتصاب به این مقام، مشاور سه رهبر قبلی کلیسای عیسی مسیح، قدیسان آخرالزمان یا همان مورمون‌ها بود.

این رهبر فقید کلیسای مورمون به خاطر تلاش‌های مستمرش در وادار کردن کلیسا به شفاف‌سازی دربارهٔ عملکردهای گذشته و تأکید بر انجام اقدامات بشردوستانه فارغ از مذهب افراد معروف است.

وی همچنین ازجمله رهبران کلیسا بود که با راه‌اندازی کمپینی در سال ۲۰۰۸ در کالیفرنیا، طرفداران ازدواج همجنس گرایان را وادار به عقب‌نشینی کرد و از مورمونها خواست تا به‌صورت داوطلبانه و برای جلوگیری از نفوذ همجنس گرایان به این کمپین کمک مالی کنند. هرچند سال ۲۰۱۵ کلیسای مورمون از مواضع قبلی خود دراین‌باره تا حدی عقب‌نشینی کرد.

منسون در طول رهبری خود کلیسای مورمون را به سمتی هدایت کرد که نسبت به برخی از جنبه‌های تاریخی و اصول مذهبی انتقادپذیرتر باشد. این اقدامات در سال ۲۰۱۵ به بازگشایی موزه دینی مورمون‌ها انجامید که در آن چندهمسری بودن مورمون‌ها تأیید شد. سال ۲۰۱۴ مقاله جنجالی منتشرشده بود که جوزف اسمیت، پایه‌گذار فرقه مورمون‌ها به چندهمسری متهم شده بود. مقامات کلیسا ابتدا این واقعیت تاریخی را نفی کردند و سپس آن را تأیید کردند.

برچسب ها : توماس اس منسون, رهبر کلیسای مورمون‌ها