كتاب «عقايد حروفيه و انديشه سيد عمادالدين نسيمي» منتشر شد

تاریخ انتشار: 1396/08/15

كتاب «عقايد حروفيه و انديشه سيد عمادالدين نسيمي» منتشر شد

مدير انتشارات دانشگاه اديان و مذاهب از انتشار كتاب «عقايد حروفيه و انديشه سيد عمادالدين نسيمي» تألیف سید احسان شکرخدایی خبر داد.

محمد روحانی با اشاره به محتوای کتاب «عقاید حروفیه و اندیشه سید عمادالدین نسیمی» اظهار کرد: این کتاب در زمینه بررسی عقاید حروفیه بر اساس مثنوی عرش‌نامه بنیان‌گذار حروفیه یعنی فضل‌الله نعیمی و استوارنامه اثر غیاث‌الدین استرآبادی است و در واقع اندیشه و نگرش سید عمادالدین نسیمی عارف قرن نهم هجری را بر اساس دیوان اشعار فارسی و ترکی وی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.

مدیر انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان این‌که فصل نخست کتاب در زمینه سیری در عقاید حروفیه است، گفت: سرّ مناسک دین، مقام آدم، معراج و نماز و مباحث این‌چنینی در این فصل مطرح می‌شود و فصل دوم به حیات و زندگانی سید عمادالدین نسیمی پرداخته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: فصل سوم اثر، اندیشه‌های نسیمی در آینه اشعار فارسی را در بر می‌گیرد و فصل چهارم، اندیشه وی در آینه اشعار ترکی است که انسان کامل، معشوق، عارف، صوفی، وحدت وجود، عشق و هجران در آن مطرح می‌شود.

روحانی با بیان این‌که فصل پنجم شامل 20 شعر فارسی و فصل ششم شامل 20 شهر ترکی از نسیمی است، گفت: نشر ادیان بر اساس رسالت خود دایره تحقیقات خود را از داخل تا خارج مرزهای ایران گسترش داده و آثار تحقیقی فراوانی در زمینه شناخت عقاید، ادیان و آیین‌های دیگر ملت‌ها منتشر کرده است.

وی یادآور شد: این کتاب پژوهش نوینی محسوب می‌شود که در نوع خودکم‌نظیر است. آثاری که در گذشته منتشر شده بیشتر جنبه تاریخی داشته و تحلیلی در زمینه عقاید حروفیه صورت نگرفته است و برتری این کتاب نسبت به کتاب‌های پیشین در تجزیه و تحلیل عقیده و اندیشه سید عمادالدین نسیمی است که بر اساس دیوان اشعار فارسی و ترکی وی انجام شده است.

کتاب «عقاید حروفیه و اندیشه سید عمادالدین نسیمی» با تیراژ هزار نسخه و قیمت 25 هزار تومان به همت نشر ادیان وابسته به دانشگاه ادیان و مذاهب وارد بازار نشر شده است.

عقاید حروفیه؛ سیری در اندیشه سید عمادالدین نسیمی

ناشر: نشر ادیان