آزادی دینی در رومانی از سوی حکومت تضمین شده است

تاریخ انتشار: 1396/07/22

آزادی دینی در رومانی از سوی حکومت تضمین شده است

معاون امور ادیان وزیر فرهنگ رومانی در نشستی با هیئت گفت‌وگوهای دینی کشورمان در خصوص اقلیت مسلمانان در رومانی گفت: مسلمانان در رومانی و در شورای ادیان این کشور از احترام بسیار خوبی برخوردار هستند.

ویکتور اوپاسکی در این نشست با اشاره به توسعه فعالیت‌های بین‌ادیانی رومانی پس از انقلاب سال 1989 میلادی گفت: از حدود 160 سال قبل معاونت امور ادیان تأسیس شده است اما در گذشته نقش این نهاد نظارت و کنترل بر اقلیت‌های دینی بوده است، اما پس از انقلاب وضعیت کاملاً عوض شده و رومانی متعهد به روند دموکراسی می‌باشد.

وی افزود: روابط بین دولت و ادیان مختلف در این کشور دگرگون و کارکرد فعالیت‌های این نهاد تغییر یافته است. بنابراین تمایل شهروندان به دین، بار دیگر افزایش پیدا کرده و دولت رومانی تضمین می‌کند که به هر فردی حق داشتن و اجرای فعالیت‌های دینی داده شود و نظارت و کنترلی بر فعالیت اقلیت‌های دینی و آزادی‌های مذهبی اعمال نمی‌شود.

وی اضافه کرد: ما از طریق حمایت مالی مراکز دینی و تأمین حداقل حقوق و دستمزد برای رجال دینی و ساخت و بازسازی اماکن مذهبی، آزادی‌های دینی را تضمین می‌کنیم. بنابراین نقش کنونی نهاد امور ادیان در وزارت فرهنگ، تضمین آزادی دینی و اعتقادی است.

اوپاسکی افزود: ما در کشور رومانی 18 دین رسمی و 30 انجمن دینی و مذهبی داریم. برای قانون مربوط به امور ادیان بیش از 17 سال کار شده است که بر اساس آن، آزادی مذهبی تضمین می‌گردد. همه اقلیت‌ها در برابر قوانین یکسان هستند اما دین اکثریت مردم رومانی را مسیحیت ارتدوکس با 86.5% جمعیت تشکیل می‌دهد.

وی در خصوص اقلیت مسلمانان در رومانی تصریح کرد: در شورای ادیان رومانی مسلمانان مورد احترام هستند و روابط بسیار خوبی با نمایندگان مسلمانان برقرار است. رهبر اعظم کلیسای رومانی روابط خوبی با مسلمانان دارد و در مراسم‌های مهم، نماینده مسلمانان و سایر اقلیت‌ها شرکت می‌کنند و هماهنگی و درک متقابل میان آن‌ها وجود دارد.

منبع: ایرنا

برچسب ها : رومانی, آزادی دینی