اعطاي جايزه‌های تحصيلي به دانشجويان ورودی سال تحصیلی 97-1396

تاریخ انتشار: 1396/06/26

اعطاي جايزه‌های تحصيلي به دانشجويان ورودی سال تحصیلی 97-1396

بنیاد ملّی نخبگان بر اساس آیین‌نامه «اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر» تسهیلات ویژه‌ای را در قالب چهار جایزه آموزش، پژوهش، فنّاوری و فرهنگ شامل موارد متعددی از قبیل راتبه دانشجویی ، اعتبار آموزش‌یاری/ پژوهش‌یاری/ فن‌یاری، اعتبار فرصت مطالعاتی خارجی و داخلی، اعتبار توان‌مندی آموزشی/ كارآفرینی، اعتبار ارتباطات علمی و ... به دانشجویان صاحب استعداد برتر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های كشور اعطا می‌كند.

شرایط بهره‌مندی از آن و مهم‌ترین نكات این جوایز به شرح زیر است:

1.  دانشجویان سال اول دوره‌های كارشناسی ، كارشناسی‌ارشد ، دکتری حرفه‌ای ، دكتری تخصصی  همۀ رشته‌ها و دوره‌های تخصص و فوق‌تخصص رشته‌های علوم پزشکی که در هر یک از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فنّاوری، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی یا دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌كنند، می‌توانند از این جوایز بهره‌مند شوند.

2. بررسی پرونده دانشجویان منوط به ثبت كامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملّی نخبگان (soraya.bmn.ir) و سپس انتخاب گزینه «شروع فرایند» در فرایند «درخواست بررسی پرونده برای جایزه‌های تحصیلی» در بخش «درخواست‌ها»ی سامانه است.

3.  شرط لازم: متقاضیان برای بهره‌مندی از این جوایز باید دارای دست‌كم یكی از ویژگی‌های زیر و حائز بیشترین امتیاز از فعالیت‌های نخبگانی باشند:

الف.كسب مدال طلا ، نقره یا برنز در المپیادهای دانش‌آموزی ملّی و جهانی؛

ب. كسب رتبه برتر در آزمون‌های سراسری ورود به دانشگاه‌های كشور

ج. كسب رتبه اول تا سوم در المپیادهای ملّی دانشجویی؛

د. كسب رتبه برتر در آزمون‌های سراسری علوم پزشكی كشور اعم از آزمون‌های جامع علوم پایه ، پیش‌كارورزی، دستیاری در رشته‌های پزشكی، دندان‌پزشكی و داروسازی و دستیاری فوق تخصصی پزشكی؛

ه. كسب عنوان دانشجوی ممتاز دانشگاه؛

و. كسب عنوان دانشجوی نمونه كشوری؛

ز. برگزیده شدن در جشنواره‌های علمی،پژوهشی،‌ فنّاورانه مورد تأیید بنیاد؛

ح. برگزیدگان هنری ، ادبی یا قرآنی(بر اساس مقررات بنیاد)؛

ط. برگزیده شدن در مسابقه‌های ملی و جهانی مهارت؛

ی. داشتن اختراع برگزیده براساس آیین‌نامه شناسایی و پشتیبانی از اختراع‌های برگزیده در بنیاد ملی نخبگان (اختراع های سطح 1 و 2 و 3)

4.  شرط کافی: دانشجویان باید اولاً حدنصاب مورد تأییدبنیاد را از فعالیت‌های نخبگانی (شامل فعالیت­های فنّاورانه، پژوهشی و آموزشی) به‌دست آورند و ثانیاً دارای بیشترین امتیاز در بین سایر متقاضیان باشند.

یادآوری:بررسی داشتن حد نصاب لازم و کسب بیشترین امتیاز در بین متقاضیان، بر اساس فعالیت‌های نخبگانیِ اعلامیِ متقاضی، توسط سامانه اطلاعاتی بنیاد محاسبه و نتیجۀ آن از طریق سامانه به متقاضی اعلام می‌شود.

5. مصادیق فعالیت‌های نخبگانی دارای امتیاز به شرح زیر است:

الف. موفقیت‌های علمی در دانشگاه (آموزشی، پژوهشی، فنّاورانه و ...)؛

ب. كسب رتبه برتر در آزمون‌های علمی (مانند كنكور، آزمون­های سراسری علوم پزشكی ، المپیادهای دانشجویی و ...)؛

ج ‍. برگزیده شدن در جشنواره‌های علمی،پژوهشی،‌ فنّاورانه مورد تأیید بنیاد (مانند جشنواره­های خوارزمی، رازی، فارابی ، رویش و ...)؛

د. برگزیده شدن در جشنواره‌های معتبر ادبی و هنری یا فعالیت‌های‌قرآنی مورد تأیید بنیاد.

6. باتوجه به اینكه امتیازهای دانشجویان به كمك نرم‌افزار تخصصی محاسبه می‌شود لازم است:

6-1. همه اطلاعات به طور كامل در سامانه بارگذاری شود.

6-2. فرصت نهایی برای تكمیل پرونده و ارائه درخواست، از تاریخ 1/7/1396 تا 20/7/1396 می‌باشد و ضروری است دانشجویان اطلاعات خود را به همراه مدارك مثبته حداكثر تا این تاریخ در سامانه اطلاعاتی بنیاد بارگذاری كنند و سپس گزینه «شروع فرایند» را در فرایند «درخواست بررسی پرونده برای جایزه‌های تحصیلی» در بخش «درخواست‌ها»ی سامانه انتخاب كنند.

یادآوری مهم1: چنانچه در هر مرحله از بررسی مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را بارگذاری كرده است، متقاضی نه‌فقط از این جایزه بلكه از تمامی تسهیلات بنیاد محروم می‌شود و عدم صداقت وی به دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پیگیری می‌شود.

یادآوری مهم2: تحویل اطلاعات ،‌ بررسی اطلاعات و اعلام نتایج صرفاً از طریق سامانه اطلاعاتی بنیاد و به شكل الكترونیكی صورت می‌پذیرد.

یادآوری مهم 3: روش اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان در خصوص حمایتها و تسهیلات اعطایی، اطلاعیه ها و اخبار منتشر شده از طریق وب‌گاه bmn.ir می‌باشد و این بنیاد مسئولیتی در قبال عدم اطلاع متقاضیان در خصوص نحوه بهره مندی از تسهیلات در مهلت زمانی مقرر بر عهده نخواهد داشت.