نشست مشترک کتابخانه مجلس شورای اسلامی و مکتا

تاریخ انتشار: 1396/06/14

نشست مشترک کتابخانه مجلس شورای اسلامی و مکتا

اعضای مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم (مکتا) روز یک‌شنبه 12 شهریور 1396 پس از بازدید از قسمت‌ها و مجموعه‌های مختلف کتابخانه مجلس شورای اسلامی و آشنایی با فعالیت‌های متنوع این مجموعه، در نشست مشترکی با حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی عماد رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی و برخی از معاونان و مشاوران وی دیدار کردند.

نشست صمیمی شورای سیاستگذاری مکتا با ریاست کتابخانه مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی راه‌کار‌های توسیع و تعمیق همکاری‌های فیمابین و انعقاد و تفاهم‌نامه همکاری تشکیل گردید.

در این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی عماد و مهدی محمدی شجاعی دبیر مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان قم و مدیر کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب، دکتر سادات فخر رئیس کتابخانه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،‌ راهنورد مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی، رجبیان مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی حائری، احمدی مدیر کتابخانه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر مهدی محمدی رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی استان قم، احمدلو رئیس کتابخانه دانشگاه قم، پیرانی رئیس مرکز اسناد حوزه علمیه قم،‌ شبستری مدیر کتابخانه تخصصی ادبی و هنری،‌ محفوظی استاد کتابداری، سرکار خانم دکتر فرهودی رئیس کمیته پژوهش مکتا،‌ سرکار خانم حاج باقریان کارشناس نسخ خطی و آقای دکتر محمدی استانی مدیر کتابخانه علوم عقلی حضور داشتند.

در ابتدای جلسه محمدی شجاعی مدیر کتابخانه تخصصی ادیان و مذاهب و دبیر مکتا روند شکل‌گیری مکتا، اهداف آن و فعالیت‌های انجام شده در سطح استان را شرح دادند.

جناب دکتر سادات فخر مدیر کتابخانه دفتر تبلیغات در زمینه همکاری‌های مکتا و کتابخانه مجلس شورای اسلامی به مواردی اشاره کردند.

در ادامه دکتر مهدی محمدی رئیس انجمن کتابداری قم از پتانسیل کتابداری موجود در استان قم و به کارگیری آن در خارج از استان سخن گفتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد رئیس کتابخانه مجلس، مکتا را به سمت و سوی تحقیق و پژوهش توصیه کرد و مواردی را به عنوان چشم‌انداز مکتا بیان کرد.

وی توجه کتابخانه‌های تخصصی به پرونده‌های پژوهشی کاربران خود، تدوین اطلس کتابخانه‌های تخصصی در استان قم، فراهم‌سازی زمینه تعاملات با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را جز فعالیت‌های مکتا دانست.

رئیس کتابخانه مجلس شناسایی کتابخانه‌های عمومی با رویکرد تخصصی، تحقیق در راستای کمبود کتابخانه‌های تخصصی در استان قم با توجه به شاخه‌های دانش، بررسی ضعف و قدرت کتابخانه‌های تخصصی با رعایت الگوهای سنجش را مفید و مناسب دانست. سید علی عماد، از اهمیت و مدیریت فعالیت‌های گروهی یاد کردند و عضوپذیری کنترل نشده در مکتب و برخی سیاست‌های ناصحیح را یکی از عوامل ایستایی این مجمع دانستند و از مدیران کتابخانه‌های تخصصی خواستند از تجربیات مکتب در راستای فعالیت‌های مکتا استفاده کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی ابهری معاون پژوهشی کتابخانه مجلس، اختصاص دادن شماره ویژه‌ای از مجله پیام بهارستان-نشریه کتابخانه مجلس- به مکتا را پیشنهاد دادند و همکاری خود در این راستا را اعلام کرد. هم‌چنین اختصاص قسمتی از هر شماره مجله مذکور به مکتا را مفید و مؤثر برای ادامه همکاری‌ها دانست.

در پایان این نشست، تفاهم‌نامه‌ای از سوی دو طرف به امضا رسید.

منبع: کتابخانه مجلس شورای اسلامی

برچسب ها : کتابخانه تخصصی ادیان و مذاهب, کتابخانه مجلس شورای اسلامی, مکتا