معرفی متفاوت مبلغان اهل‌سنت در کتاب «اطلس رهبران»

تاریخ انتشار: 1396/05/08

معرفی متفاوت مبلغان اهل‌سنت در کتاب «اطلس رهبران»

رئیس دانشکده‌ مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: من از خواندن کتاب «دو چهره از اسلام» نهایت لذت را بردم و همین که شروع به خواندن کردم تا پایانش خواندم. این کتاب نوشته استفان شوارتز یک خبرنگار آمریکایی مسیحی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان رئیس دانشکده‌ مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره پیشنهاد کتاب هفته گفت: اگر بخواهم کتاب خوبی را که در این مدت مطالعه کرده‌ام، معرفی کنم، چند کتاب را پیشنهاد می‌‌کنم که مخاطبان بخوانند. «اطلس رهبران» را جمعی از محققین در قم با رویکرد ژورنالیستی نوشته‌اند. تعدادی از نویسندگانی که فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف هستند، در قالب این کتاب تعدادی از سلفی‌‌ها، نوسلفی‌ها، صوفی‌ها و تعدادی از مبلغان مطرح جهان اسلام را معرفی کرده‌اند.

وی افزود: در واقع این کتاب به همت اندیشکده «تمدن توحیدی» یا همان مرصاد نوشته و توسط نشر معارف منتشر شده که این مجموعه اندیشکده خصوصی است و تقریباً 70ـ80 درصد از جیب‌شان خرج کردند. بعد از چاپ این کتاب، یکی از دوستان یک نسخه از آن را به آقای سعید جلیلی داد و وی نیز کتاب را به مقام معظم رهبری دادند. حضرت آقا این کتاب را خواندند و تقریر کردند و در زیر تقریر خودشان نوشتند که این جوان‌‌ها مورد حمایت قرار بگیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر فرمانیان ابراز داشت: کتاب دیگری که دو سال پیش خواندم، کتاب بسیار خوبی بود و من از خواندن آن نهایت لذت را بردم و همین که شروع به خواندن کردم، تا پایانش خواندم. این کتاب، «دو چهره از اسلام» نوشته استفان شوارتز است که به فارسی ترجمه شده. شوارتز یک خبرنگار آمریکایی مسیحی است که بعداً مسلمان سنی صوفی می‌شود و در این کتاب اسلام وهابی و اسلام صوفی یا همان اسلام خشونت و اسلام رحمانی را معرفی کرده است.

وی ادامه داد: او تلاش دارد که وضع اسلامی که اکنون در آمریکا با پول‌های عربستان تبلیغ می‌‌شود - در راستای آن خریداری چند مرکز و استخدام چند استاد ـ تا اسلام وهابی را یک اسلام معتدل نشان دهند، معرفی کند. نکته جالب این‌که این کتاب با عنوان «اسلام وهابی و اسلام شیعی» منتشر شده است، ‌آن‌هم به دلیل ترس مترجم‌‌ها و همین خودسانسوری‌‌ها که کارها را خراب‌‌تر می‌‌کند.

این کارشناس ادیان و مذاهب اظهار داشت: کتاب «معمار تکفیر و ترور» که به تازگی درباره زرقاوی چاپ شده است، نویسنده آن محمد ابراهیم‌‌نژاد است. این کتاب پایان‌‌نامه ارشدش بوده که بنده هم مقدمه‌‌ای برای آن نوشتم. کتاب جالبی در باب تفکر زرقاوی است.

وی افزود: هم‌چنین کتاب «بررسی و تحلیل انتظار در اهل‌سنت» (ظرفیت‌شناسی انتظار در میان اهل‌سنت) که انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چاپ کرده است. بر اساس روایات اهل‌سنت، انتظار به مهدویت را آن‌چنان که در میان اهل‌سنت رواج و وجود دارد، مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. کتاب «جنبش‌‌های نوپدید» بهزاد حمیدیه هم کتاب خوبی است که با رویکرد جامعه‌‌شناختی نوشته شده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب ها : مهدی فرمانیان, اهل سنت, دانشگاه ادیان و مذاهب