حضور جمعی از علمای شیعه و سنی انگلیس در دانشگاه ادیان و مذاهب

تاریخ انتشار: 1396/05/05

حضور جمعی از علمای شیعه و سنی انگلیس در دانشگاه ادیان و مذاهب

جمعی از علمای شیعه و سنی مقیم انگلیس ظهر روز چهارشنبه چهارم مردادماه میهمان دانشگاه ادیان و مذاهب بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، جمعی از علمای برجسته شیعه و سنی انگلیس در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور یافتند و در دیداری با حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب رئیس دانشگاه و چند تن از اعضای هیئت‌علمی به گفتگو نشستند.

این علما که با هماهنگی مرکز اسلامی انگلیس برای اولین بار به ایران آمده بودند ابتدا برای آشنایی با دانشگاه ادیان و مذاهب به تماشای کلیپ معرفی آن نشستند و سپس با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب با فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و تقریبی این دانشگاه آشنا شدند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب ضمن مروری بر تاریخچه تأسیس و فعالیت دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: این دانشگاه از حدود 20 سال قبل که تحت عنوان پژوهشکده ادیان و مذاهب کار خود را آغاز کرد تاکنون توانسته است با کار تخصصی بر روی ادیان و مذاهب به دانشگاهی منحصربه‌فرد در سطح بین‌المللی تبدیل شود چراکه به بحث ادیان در بسیاری دانشگاه‌ها تحت عنوان دانشکده و غیره پرداخته می‌شود اما اینکه یک دانشگاه مختص این موضوع وجود داشته باشد، سراغ نداریم.

ایشان با برشمردن دانشکده‌ها و رشته‌های دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده زنان و خانواده را به جهت اهمیت موضوع زن و خانواده در دنیای معاصر اسلام، از ویژگی‌های مهم این دانشگاه دانست.

آقای نواب در ادامه حضور بالغ‌بر شش‌صد هیئت خارجی از کشورهای مختلف در دانشگاه ادیان و مذاهب برای دیدن کردن از آن را در کنار انتشار کتاب‌های موردتوجه درباره مسیحیت و اسماعیلیه و ... را از شاخصه‌های این دانشگاه برشمرد و به‌عنوان نمونه گفت که خود اسماعیلیه‌ای‌های انگلیس خواستار آن شدند که کتابی که این دانشگاه درباره اسماعیلیه نوشته برایشان به انگلیسی ترجمه شود.

وی همچنین در پاسخ به سؤال یکی از علمای میهمان درباره آینده شغلی دانشجویان دانشگاه میزبان، با اشاره به اینکه دانشگاه ادیان و مذاهب صرفاً در دوره ارشد و دکترا به آموزش دانشجو می‌پردازد گفت: ما در این دانشگاه با در نظر گرفتن تجربه‌ای که در موضوع تبلیغات اسلام در سطح جهان داریم به تربیت دانشجو می‌پردازیم.

در ادامه این دیدار میهمانان نیز ضمن معرفی خود و اظهار اینکه از ائمه جمعه و جماعات شهرهای مختلف انگلیس نظیر منچستر و برادفورد هستند، از میزبانی دانشگاه تقدیر و به طرح سؤالاتی درباره دانشگاه و مسائل جهان اسلام پرداختند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نواب در پاسخ به سؤال یکی از علمای میهمان درباره وحدت مسلمانان گفت: امام خمینی رحمه‌الله علیه همواره در اندیشه وحدت و عزت مسلمانان در همه جهان بود و به همین انگیزه نیز انقلاب کرد.

آقای نواب همچنین مسلمانان را به‌مثابه اهالی بیتی دانست که علی‌رغم حرف‌وحدیث‌های میان خود با برخورداری از مشترکات فراوان باید در کنار هم با مسالمت زندگی کنند.

وی همچنین از استقبال خوب مردم در نقاط مختلف جهان از اسلام، بر ضرورت تبلیغ صحیح در این راه تأکید کرد و موفقیت‌های تبلیغاتی بودائیان در جهان را موضوعی دانست که باید علمای اسلام به آن توجه کرده و از آن راه‌های تبلیغ موفق دین را بیاموزند.

آقای نواب همچنین بر لزوم شناخت اسلام ناب محمدی موردنظر امام خمینی و تفاوت قائل شدن میان پیروان واقعی مسیحیت و یهودیت با افراد دارای گرایش‌های صهیونیستی تأکید کرد و افزود: اگر هر دین‌داری بر اصول دینی خود پایبند باشد بسیاری از مشکلات کنونی جهان قابل‌رفع خواهد بود.

گفتنی است در این دیدار آقایان دکتر جعفرطیاری قائم مقام ریاست، دکتر جاودان، معاون پژوهشی، دکتر انصاری پور عضو هیئت علمی، دکتر توران رئیس دانشکده شیعه شناسی و دکتر فرمانیان، رئیس دانشکده مذاهب نیز حضور داشتند.

همچنین هیئت علمای شیعه و سنی انگلستان در ضیافت نهار دانشگاه ادیان و مذاهب نیز حضور یافتند.

برچسب ها : علمای شیعه و سنی, انگلیس