مراسم غسل تعمید مندائیان برگزار شد

تاریخ انتشار: 1396/04/27

مراسم غسل تعمید مندائیان برگزار شد

شماری از پیروان دین مندایی در اهواز، مراسم دینی غسل تعمید را در ساحل رود کارون برگزار کردند.

در آستانه سال نوی مندایی،‌ مراسم دینی غسل تعمید با حضور «ستار جبار حلو» رهبر صابئین مندایی جهان از عراق و پیروان این آیین روز دوشنبه 25 تیرماه 1396 در ساحل رود کارون برگزار شد.

به باور صابئین مندایی، در عالم نور، در آغاز فرشتگان تعمید شدند و پس از خلق حضرت آدم و همسرش حوّا، فرشتگان آن را برای اولین انسان‌ها انجام می‌دادند و طریقه تعمید را به آدم و حوا آموزش دادند و به آن‌ها تکلیف نمودند که فرزندان خود را به همین طریق آموزش دهند. لذا تعمید یکی از ارکان دین مندایی است که صابئین مندایی به آن «مصوتا» می‌گویند.

بر اساس این آیین،‌ هر شخص مندایی در چهار عید بزرگ مندایی باید تعمید شود و خود با آرمان‌های هزاران ساله مندایی تجدید بیعت کند و چنان‌چه دچار خطایی غیر عمد شده باشد، از خداوند طلب مغفرت می‌کند، ولی حتی اگر گناهی بزرگ انجام داده باشد، باز هم باید تعمید کند و توبه نماید و از خداوند در هنگام تعمید طلب بخشش کند و البته غفران خطای آن با خداوند است.

تعمید یعنی ارتباط روحی و روانی با خداوند و تطهیر روح و روان و جسم. هر شخص مندایی مکلف است برای فرزند خود در سی و یکمین روز تولد انجام دهد، تا اگر مشکلی برای وی پیش آمد، کلیه مراسم دینی برای وی بدون نقص انجام گردد.

تعمید بر دو نوع است؛ شومیثا و زهریثا. شومیثا یک تعمید عادی است و همه بوثه‌های موجود در آن خوانده می‌شود. زهریثا برای زائو و عروس و داماد بعد از هفت روز و برای اشخاصی است که جنازه بلند کرده باشند.

شخص تعمید شونده وقتی برای تعمید خود را آماده می‌کند و به کنار رودخانه می‌رود، شخص تعمید شونده از سمت راست تعمید کننده (روحانی) وارد آب می‌شود، دور زده و پشت سر روحانی قرار می‌گیرد و شخص روحانی بر روی آن آب می‌پاشد و خود شخص باید سه بار کامل در آب فرو رود و بعد از سه بار (برای تطهیر روح و روان و جسم) نزدیک دست راست تعمید کننده می‌آید. اول روحانی اِکلیل یاس که در انگشت کوچک دست راست وی است، برمی‌دارد و زیر عمامه وی قرار می‌دهد و این به معنای منور شدن فکر آن شخص است. سه بار پیشانی آن را از چپ به راست نشان می‌کند که به معنای سه فرشته هیبل زیرا (جبرئیل رسول) و دو فرشته همراه او شیتل و اُنش است.

وقتی از آب خارج می‌شود، به طرف طریانه می‌رود و طریانه را دور می‌ریزد و در جایی می‌نشیند و در آخر، مرد روحانی از کتاب سیدرا اد مصوتا برای تعمید شونده دعای تبرک می‌خواند و به تعمید خاتمه می‌دهد.

منبع: سایت بروال

برچسب ها : مندایی, غسل تعمید, رود کارون, ستار جبار حلو