لغو طرح نیایش زنان در کنار مردان پای دیوار ندبه

تاریخ انتشار: 1396/04/08

لغو طرح نیایش زنان در کنار مردان پای دیوار ندبه

تصمیم دولت اسرائیل برای لغو طرح مربوط به اجازه نیایش زنان در کنار مردان در پای دیوار ندبه با اعتراض و انتقادهای شدید مواجه شده است.

دولت بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه ۲۵ ژوئن (چهارم تیر 1396) رأی به لغو این طرح داد، طرحی که گروه‌های مختلف جامعه به خصوص زنان برای آن بیش از دو دهه تلاش کرده بودند.

دیوار ندبه مقدس‌ترین نیایشگاه یهودیان است که همگان می‌توانند در آن عبادت کنند اما در حال حاضر زنان و مردان باید جدا از هم نیایش کنند.

اداره امور این دیوار به عهده یکی از سنتی‌ترین مراجع مذهبی اسرائیل است که عبادت زنان و مردان را در کنار هم ممنوع می‌داند و فقط بخش کوچکی از دیوار را به زنان اختصاص داده است.

این تصمیم خشم زنانی را برانگیخته که در 27 سال گذشته برای حق عبادت در کنار مردان تلاش کرده‌اند و هر ماه به عنوان اعتراض در مقابل دیوار تجمع کرده و گاهی کارشان به درگیری با پلیس یا بازداشت کشیده بود.

این فعالان هم‌چنین خواهان لغو ممنوعیت دعا خواندن زنان با صدای بلند، ممنوعیت قرائت تورات و هم‌چنین اجبار به پوشیدن شال سنتی به نام تالیت هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها : دیوار ندیه, اسرائیل