لغو قانون ممنوعیت توهین به ادیان در دانمارک

تاریخ انتشار: 1396/03/16

لغو قانون ممنوعیت توهین به ادیان در دانمارک

سایت روسی «آر تی» نوشت: قانون‌گذاران دانمارکی قانون 150 ساله این کشور مبنی بر ممنوعیت توهین به ادیان را لغو کردند. قانونی که به موجب آن هرگونه اهانت به مقدسات یک دین در ملأ عام، از جمله آتش زدن کتب آسمانی، پیگرد قانونی به همراه داشت.

این سایت روسی با اشاره به تاریخچه این قانون، می‌نویسد:‌ اگرچه این قانون از مدت‌ها قبل در ساختار جزایی دانمارک وجود داشته است اما تنها در چند مورد محدود، به مجازات افراد انجامیده است.

به نوشته این سایت، در سال 1938 چهار تن به جرم نمایش پلاکاردهای ضدیهودی محاکمه شدند و به دنبال آن در سال 1946 عده‌ای به سبب اجرای مراسم غسل تعمید در یک مهمانی به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. علاوه بر این، 46 سال قبل نیز دو تهیه کننده رادیویی به علت روی آنتن بردن ترانه‌ای در استهزای دین مسیحیت محاکمه شده اما درنهایت از اتهامات تبرئه شدند.

این سایت روسی در ادامه می‌نویسد: با رأی اکثریت نمایندگان پارلمان دانمارک، بند 140 قانون اساسی این کشور لغو شد. بندی که به موجب آن هر فردی که در ملأ عام به اصول و یا مقدسات پیروان یک مذهب اهانت نماید، محکوم به پرداخت جریمه نقدی و یا تحمل چهار ماه حبس خواهد شد.

منبع: ایرنا

برچسب ها : ادیان, دانمارک, قانون اساسی