ایجاد شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در کتابخانه دانشگاه

تاریخ انتشار: 1396/03/11

ایجاد شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در کتابخانه دانشگاه

کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب موفق به دریافت مجوز جهت ایجاد بیست و سومین شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری به مدت پنج سال گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، بنابر تفاهم صورت گرفته با ریاست مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب موفق به دریافت مجوز جهت ایجاد بیست و سومین شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری به مدت پنج سال شد.

بدین ترتیب اعضای کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب می‌توانند در داخل دانشگاه به‌راحتی و بدون نیاز به عضویت و کلمه عبور از تمام خدمات مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری شیراز استفاده نمایند.

گفتنی است مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری که در شیراز دایر است، یک مرکز اطلاعاتی و پژوهشی است که هدف آن بهبود تولید و توزیع اطلاعات علمی در سطح ایران و کشورهای منطقه شامل خاورمیانه، آسیای مرکزی، شبه‌قاره هند و شمال آفریقا است و حدود چهل کشور را پوشش می‌دهد.

مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری یکی از نخستین مراکز اطلاع‌رسانی تمام‌خودکار کشور ایران است که در حال حاضر اطلاعات چاپی و الکترونیکی را در قالب کتاب، نشریات فارسی و زبان‌های دیگر، دیسک‌های فشرده پایگاه‌های اطلاعاتی در دو سطح داخلی و منطقه‌ای در اختیار محققان، دانش‌پژوهان و مراکز علمی و تحقیقاتی قرار می‌دهد. این مرکز علاوه بر پایگاه‌های فارسی، لاتین و نشریه‌ها اقدام به ایجاد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Iscc) نموده است.

مهم‌ترین وظایف این مرکز عبارت‌اند از: رتبه‌بندی علمی دانشگاه‌ها، نمایه‌سازی مقالات علمی، چاپ نشریات علمی - پژوهشی معتبر با هزینه ISC، تهیه تمام مقالات موردنیاز محققان از طریق پایگاه‌های خارج از مرکز، برگزاری دوره‌های آموزشی رایگان برای کتابداران.

این مرکز دارای پایگاه‌های مختلفی است که از آن جمله می‌توان به مقاله‌های انگلیسی با 2/389/933 رکورد، مقاله‌های فارسی با 921/602 رکورد و مقاله‌های عربی با 38/000 رکورد و نیز سایر پایگاه‌ها (مقاله روزنامه‌ها، مقاله کنفرانس‌ها، نشریه‌های الکترونیکی، نسخه‌های خطی، چکیده انگلیسی مقالات فارسی) اشاره کرد که درمجموع 4/300/000 مقاله را شامل و هرروز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود.

برچسب ها : مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری