مرکز عالی اطلاع رسانی ادیان و مذاهب

رئیس: سیدرضا سجادی نژاد

مقام مافوق: رئیس دانشگاه

تحصیلات: دانشجوی دکتری

مرکز عالی اطلاع‌رسانی ادیان و مذاهب از مراکز اقماری و پیرامونی دانشگاه ادیان و مذاهب است که با نگاه به اصول اهمیت خبری و با هدف برنامه‌ریزی در امر اطلاع‌رسانی و با نظارت هدایت شبکه‌‌ها و وسایل ارتباط جمعی، می‌کوشد در تدوین برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت در حوزه اطلاع‌رسانی ادیان و مذاهب، در پیش‌برد گفت‌وگوی ادیان و مذاهب تأثیرگذار باشد.

به یقین وجود این مرکز در در دانشگاه ادیان و مذاهب در کنار این مرکز، امتیازی ویژه به شمار می­آید و ظرفیت­های پژوهشی و آموزشی دانشگاه در توسعه این مرکز مؤثر خواهد بود.

اهداف و وظایف

1. سیاست­گذاری، برنامه‌ریزی، هدایت و حمایت در زمینه تولید و مبادله‌ اطلاعات و نظارت بر امر اطلاع­رسانی در حوزه اطلاع­رسانی پیرامون رویدادهای مربوط به ادیان و مذاهب؛
  2. شفاف‌سازی اطلاعات و آمار مربوط به ادیان و مذاهب به منظور خبررسانی و پوشش رویدادهای حوزه ادیان و مذاهب در سراسر جهان؛
  3. رصد و مانیتورینگ اطلاعات به‌منظور پیش‌بینی اتفاقاتی که در حوزه ادیان و مذاهب رخ خواهد داد.
  4. شناسایی میدان­های اطلاعاتی و خبری در حوزه­های مربوط با انگیزه مطالعه و تولید خبر و گزارش علمی؛
  5. تدوین چشم­اندازهای پژوهشی و علمی با انگیزه مطالعه و گزارش در زمینه­ها و توانایی­های نهفته و همچنین بیان ضرورت­ها؛
  6. آموزش و تربیت پژوهشگران علاقه­مند به اطلاع­رسانی در حوزه ادیان و مذاهب؛
  7. به کارگیری ابزارهای اطلاع‌رسانی اعم از هنر، ادبیات و تکنولوژی جدید؛
  8. ایجاد فضای مجازی با قابلیت‌ تأسیس خبرگزاری، شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای که با نشر اخبار تحلیلی با زبان‌ها و فرهنگ‌ها، رسوم و مذاهب گوناگون، همچنین به فراخور علاقه یا نیازهای شخصی، اجتماعی و فرهنگی خویش به این فضای گسترده مرتبط و متصل شوند و از آن بهره‌مند شوند.
  9. گسترش هدف­مند مطالعات و دست­آوردهای پژوهشی و علمی در حوزه­های علمی و دانشگاه­های داخل و خارج کشور؛
  10. فراهم آوردن ابزار محتوایی و فنی برای اطلاع‏رسانی علمی و تحلیلی در حوزه ادیان و مذاهب

سرفصل‌های مورد مطالعه و رصد در حوزه ادیان و مذاهب در مرکز اطلاع‌رسانی:

1. ارتباطات و تبلیغات
  2. اقتصاد
  3. اقلیت‌‌ها
  4. پرسمان
  5. تعاملات
  6. تعلیم و تربیت
  7. چالش‌ها
  8. حقوق و سیاست
  9. خانواده
  10. زنان
  11. سازمان‌ها، احزاب، نهادها
  12. سلامت
  13. شخصیت‌ها
  14. علم و دین
  15. کتاب
  16. گزارش‌های آماری
  17. مسائل اجتماعی
  18. مناسک
  19. میراث
  20. هنر

برخی از فعالیت‌های انجام شده، محصولات و دست‌آوردها:

1. تولید و انعکاس اخبار و رویدادهای دانشگاه ادیان و مذاهب در وب سایت دانشگاه
  2. تولید سالنامه خبری دانشگاه که دو شماره آن به چاپ رسیده است (90 و 91)
  3. تولید دوهفته‌نامه نمایه ادیان (11 شماره)
  4. دو ماهنامه اطلاع‌رسانی کتاب ادیان (دو شماره)
  5. ماه‌نامه خبری تحلیلی جهان ادیان ( 1 شماره)
  6. راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی جهان ادیان به نشانی: www.jahaneadyan.ir و انعکاس اخبار و رویدادهای حوزه ادیان و مذاهب به صورت تخصصی و به تفکیک ادیان مختلف
  7. تهیه و تدوین سالنامه ادیان ایران و جهان 1391
  8. تهیه و تدوین سالنامه ادیان ایران و جهان 1392
  9. تشکیل تحریریه برای نشریات و وب‌سایت‌های مرکز از میان دانشجویان علاقمند و برگزاری کارگاه‌های آموزشی گزارش نویسی، خبرنگاری، مصاحبه و ویرایش.

فاطمه فغانی
کاربر میهمان

1393/08/08 - 12:40:17

با سلام .
به منظور تامین منابع پژوهشی در نگارش پایان نامه ارشد ، به کتب کلامی مسیحیت ، یهود ، زردتشت و اهل سنت نیازمندم . در صورت امکان راهنمایی فرمایید .